BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1383]

Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne klopsiki ze szpinakiem i serem mozzarellą to był strzał w dziesiątkę. Zasmakowały całej mojej rodzince.

Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą

 

  • mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g
  • ser mozzarella
  • paczka szpinaku mrożonego
  • czosnku 4 ząbki
  • 1 jajko
  • 1 - 2 cebule
  • pęczek zielonej pietruszki
  • bułka 1 szt.
  • mleku do namoczenia bułki.
  • sól i pieprz czarny mielony do smaku
  • przyprawa do mielonego do smaku
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą
1.Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody,

2. Podsmażyć na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek tak (2 ząbki )dodać soli,pieprzu do smaku.

3. Chwile jeszcze podsmażyć.

4. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, drobno pokrojoną w kostkę cebule, przyprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą do mielonego,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,dobrze wszystko wymieszać.

5. Z mięsa formujemy klops lekko go spłaszczamy nakładamy szpinak, plasterki sera mozzarella, lepimy nadając kształt klopsa

6. Obtaczamy w panierce czyli w tartej bułce.

7. smażymy na gorącym oleju.oleju

8. Dekorujemy pietruszką zieloną. Podajemy z ziemniakami i surówką .
Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą
Przygotowanie klopsów do smażenia aby podać domownikom.
Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą
Gotowy klops do smażenia i podani głodnej rodzince .

Tagi:

obiad mięso