Sposób przygotowania:
Klopsy nadziane szpinakiem z mozzarellą
1.Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody,
2. Podsmażyć na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek tak (2 ząbki )dodać soli,pieprzu do smaku.
3. Chwile jeszcze podsmażyć.
4. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, drobno pokrojoną w kostkę cebule, przyprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą do mielonego,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,dobrze wszystko wymieszać.
5. Z mięsa formujemy klops lekko go spłaszczamy nakładamy szpinak, plasterki sera mozzarella, lepimy nadając kształt klopsa
6. Obtaczamy w panierce czyli w tartej bułce.
7. smażymy na gorącym oleju.oleju
8. Dekorujemy pietruszką zieloną. Podajemy z ziemniakami i surówką .
2. Podsmażyć na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek tak (2 ząbki )dodać soli,pieprzu do smaku.
3. Chwile jeszcze podsmażyć.
4. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, drobno pokrojoną w kostkę cebule, przyprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą do mielonego,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,dobrze wszystko wymieszać.
5. Z mięsa formujemy klops lekko go spłaszczamy nakładamy szpinak, plasterki sera mozzarella, lepimy nadając kształt klopsa
6. Obtaczamy w panierce czyli w tartej bułce.
7. smażymy na gorącym oleju.oleju
8. Dekorujemy pietruszką zieloną. Podajemy z ziemniakami i surówką .
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie.;)