Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Klopsy nadziewane serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klopsy z serową niespodzianką

Klopsy nadziewane serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsy nadziewane serem

 

  • 0,5 kg mięso mielone miieszane,
  • 1 szt jajko,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 szkl bułka tarta,
  • 2 łyżki jogurt naturalny,
  • 15 dag ser zółty,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżeczka przyprawa do mięsa mielonego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Klopsy nadziewane serem
Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, 4 łyżki bułki tartej, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, przyprawę, sól i pieprz do smaku. Mięso dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować placuszki, do środka wkładać po kawałku żółtego sera, dokładnie zlepić i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Klopsy nadziewane serem
Klopsy nadziewane serem