Sposób przygotowania:
Klopsy w sosie pieczarkowym
Kajzerkę namoczyć w mleku lub wodzie i odcisnąć. Mięso, kajzerkę, czosnek i cebulkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać przyprawy. Wymieszać.
Z powstałej masy uformować klopsiki i usmażyć je na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Podlać wodą, dodać kostkę bulionową.
Dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec sos doprawić i zaprawić śmietaną. Sosem polać przygotowane klopsy.
Z powstałej masy uformować klopsiki i usmażyć je na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Podlać wodą, dodać kostkę bulionową.
Dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec sos doprawić i zaprawić śmietaną. Sosem polać przygotowane klopsy.