Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klopsy w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Klopsy w sosie pieczarkowym ze śmietaną podane z ziemniaczkami i surówką są doskonałym pomysłem na obiad.

Klopsy w sosie pieczarkowym

Składniki:

Klopsy w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie pieczarkowym
Kajzerkę namoczyć w mleku lub wodzie i odcisnąć. Mięso, kajzerkę, czosnek i cebulkę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać przyprawy. Wymieszać.

Z powstałej masy uformować klopsiki i usmażyć je na mocno rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Podlać wodą, dodać kostkę bulionową.

Dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec sos doprawić i zaprawić śmietaną. Sosem polać przygotowane klopsy.

Tagi:

mięso danie