Sposób przygotowania:
Klopsy w sosie pieczarkowym
Pieczarki do klopsów drobniutko pokroić i usmażyć na tłuszczu.
Mięso dać do miski, wbić jajka dodać przyprawy do smaku i ręką wyrobić na pulchną masę. Niedużą ilość mięsa wziąć do zwilżonej ręki rozplaszczyć delikatnie i nałożyć plaster sera żółtego i odrobinę pieczarek. Zwinąć w rulon i obtaczać w bułce tartej.
Piec na rozgrzanym tłuszczu wolno z obu stron.
Na odrobinie tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor. Następnie dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażyć.
Podlać odrobiną wody.
Opakowania sosu pieczarkowego rozpuścić w zimnej wodzie (przepis na torebce) i zalać pieczarki, chwilę pogotować.
Pod koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki. Upieczone klopsy wykładamy do misek i zalewamy sosem pieczarkowym.
Mięso dać do miski, wbić jajka dodać przyprawy do smaku i ręką wyrobić na pulchną masę. Niedużą ilość mięsa wziąć do zwilżonej ręki rozplaszczyć delikatnie i nałożyć plaster sera żółtego i odrobinę pieczarek. Zwinąć w rulon i obtaczać w bułce tartej.
Piec na rozgrzanym tłuszczu wolno z obu stron.
Na odrobinie tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę na złoty kolor. Następnie dodać pokrojone pieczarki i chwilę podsmażyć.
Podlać odrobiną wody.
Opakowania sosu pieczarkowego rozpuścić w zimnej wodzie (przepis na torebce) i zalać pieczarki, chwilę pogotować.
Pod koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki. Upieczone klopsy wykładamy do misek i zalewamy sosem pieczarkowym.