Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczark

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

U nas zwykle na wtorkowy obiad

Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczark

Składniki:

Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczark

 

  • 0,5 kg mięsa (pół na pół wołowe i wieprzowe)
  • 1 kajzerka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dkg pieczarek
  • Wegeta
  • Woda
  • 1 jajko
  • Oliwa

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy wieprzowo-wołowe w sosie pieczark
Mieso opłukac z zmielić. Bułkę rozmoczyc w wodzie. Cebulę i pieczarki pokroić. Czosnek drobno posiekac. Mięso połaczyc z bułka, czosnkiem i jajkiem, przyprawic. Lekko opiec na patelni na oliwie. Przełożyć do garnka, podlać wodą, wrzucić pokrojoną cebule i pieczarki. Dusić na małym ogniu.