elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Klopsy z kapustą i ziemniakami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny obiad

Klopsy z kapustą i ziemniakami

Składniki:

Klopsy z kapustą i ziemniakami

 

  • sól.pieprz,cebula, majranek,łyżeczkę vegety ,ziemniaki,kapusta biala,boczek wędzony,maka,ocet,czosnek,kostka

Sposób przygotowania:

Klopsy z kapustą i ziemniakami
Ziemniaki gotujemy.Mięso przyprawiamy solą,pieprzem, majrankiem,cebulą,i łyżeczką vegety dodać jajko.Z wyrobionej masy formujemy niewielkie kulki,następnie smażymy obracając.Usmażone klopsy zalewamy wywarem z kostki rosolowej wołowej szczyptą soli, ząbku czosnku .Sos podbijamy mąką.Kapustę białą gotujemy-odcedzamy ,robimy zasmaszkę z pokrojonego w drobniutką kostkę z cebulą i mąką podprawiamy octem i pieprzem ,możemy dodać zielony pokrojony seler .Ugotowane ziemniaki układamy na talerzu dodajmy klopsy z sosem i kapustę Smacznego