motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Klopsy z mięsa gotowanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry sposób na wykorzystanie mięsa gotowanego.

Klopsy z mięsa gotowanego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Klopsy z mięsa gotowanego

 

Sposób przygotowania:

Klopsy z mięsa gotowanego
Mięso mielimy przez maszynkę. Cebulę obieramy razem z czosnkiem i także mielimy. Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy. Do mięsa dodajemy czosnek, cebulę bułkę oraz przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego ciasta lepimy kulki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu.
Klopsy z mięsa gotowanego
Ugotowane mięso mielimy przez maszynkę razem z cebulą i czosnkiem.
Klopsy z mięsa gotowanego
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i robimy kuli a następnie obtaczamy w bułce tartej