Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kluseczki z białym serem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kluseczki z serem i smażoną cebulką są miękkie i smaczne

Kluseczki z białym serem i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluseczki z białym serem i cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki z białym serem i cebulą
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Mąki przesiać na stolnicę, dodać przeciśnięty przez praskę ser, połowę podsmażonej cebuli, szczypiorek, żółtko, sztywno ubitą pianę z białka. Szybko zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i pokroić w skośne romby. Wrzucać stopniowo do wrzącej osolonej wody, gotować około 1-2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane pozostałym usmażonym masłem z cebulą.
Kluseczki z białym serem i cebulą
Drobno posiekaną cebulę podsmażyć na maśle
Kluseczki z białym serem i cebulą
Do mąki dodać przeciśnięty przez praskę ser
Kluseczki z białym serem i cebulą
Następnie dodać cebulę i ubitą pianę z białka
Kluseczki z białym serem i cebulą
Zagnieść ciasto, rozwałkować i pokroić w skośne rąby