Sposób przygotowania:
Kluski
Do mąki dodajemy mleko i żółtko. Wyrabiamy luźne ciasto.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta lekko mieszając.
Jabłka obieramy i drobno kroimy. Mieszamy z ciastem.
Ciasto kładziemy partiami łyżką uprzednio maczaną w wodzie na osolony lekko wrzątek.
Kluski podajemy na ciepło zaraz po ugotowaniu, polewając je zrumienionym masłem i posypując cukrem.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta lekko mieszając.
Jabłka obieramy i drobno kroimy. Mieszamy z ciastem.
Ciasto kładziemy partiami łyżką uprzednio maczaną w wodzie na osolony lekko wrzątek.
Kluski podajemy na ciepło zaraz po ugotowaniu, polewając je zrumienionym masłem i posypując cukrem.