jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kluski parzone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

doskonałe kluski parzone, polecane na obiad

Kluski parzone

Składniki:

Kluski parzone

 

Sposób przygotowania:

Kluski parzone
Zagotować wodę z margaryną.Do wrzątku wsypać mąkę, mieszając drewnianą łyżką, aby masa była jednoilita bez grudek.Ogrzewać do chwili, aż ciasto zacznie odstawac od boków naczynia. zestawić, a po lekkim przestudzeniu dodawać po 1 jajku i dobrze wyrabiać.Do wyrobionego ciasta wsypać bardzo drobno pokrajaną zieloną pietruszkę.Kłaść małą łyżeczką do spokojnie wrzącej, dużej ilości wody, gotować.Odcedzone kluski jeść natychmiast, aby nie opadły.Polać stopionym masłem i posypać zrumienioną tartą bułką.

Tagi:

jajko tarta jajka