Sposób przygotowania:
Kluski śląskie z cebulką
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i ugotować.Ostudzone przecisnąć przez praskę.Masę ziemniaczaną włożyć do miski i wyrównać.Ostrym nożem podzielić na 4 części.Jedną część wyjąć i powstałe w ten sposób miejsce wypełnić mąką.Następnie zagnieść ciasto,formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę.Kiedy wypłyną,wyjąć łyżką cedzakową.Podawać z cebulką,zeszkloną na maśle.
Ziemniaki obrać i ugotować.Ostudzone przecisnąć przez praskę.Masę ziemniaczaną włożyć do miski i wyrównać.Ostrym nożem podzielić na 4 części.Jedną część wyjąć i powstałe w ten sposób miejsce wypełnić mąką.Następnie zagnieść ciasto,formować kulki i wrzucać na wrzącą wodę.Kiedy wypłyną,wyjąć łyżką cedzakową.Podawać z cebulką,zeszkloną na maśle.