joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Kluski śląskie z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Żółciutkie , mięciutkie i pyszne kluseczki jako dodatek do dań lub samodzielny posiłek, który możemy podać okraszony skwarkami z boczku.

Kluski śląskie z parmezanem

Składniki:

Kluski śląskie z parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Kluski śląskie z parmezanem
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości. Odcedzamy i mielimy przez maszynkę do mięsa. Całość wkładamy do garnka i dzielimy na 4 części. Jedną część wyjmujemy i w to miejsce wsypujemy mąkę .Dodajemy ser i pozostałe składniki i wyrabiamy na gładką masę. rękoma formujemy małe kulki robiąc dziurkę na środku. Gotowe kluski gotujemy do czasu wypłynięcia. Podajemy jako dodatek np.do mięsa w sosie.