Sposób przygotowania:
Kluski w sosie warzywnym
Przygotowanie:
Oczyszczone warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce z największymi otworami,a cebulę i por pokrajać.Warzywa włożyć na rozgrzany olej,mieszając krótko podsmażyć.Wlać do warzyw szklankę wrzącej wody,osolić,dodać pieprzu i papryki,dusić pod przykryciem.Do miękkich warzyw dodać rozmieszany w 2 łyżkach wody koncentrat,wymieszać,zagotować.Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody,odcedzić.Wyłożyć makaron do naczynia z sosem,wymieszać.Boczek pokrajany w słupki stopić,dodać na końcu do potrawy,wymieszać,posypać zieleniną.
Oczyszczone warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce z największymi otworami,a cebulę i por pokrajać.Warzywa włożyć na rozgrzany olej,mieszając krótko podsmażyć.Wlać do warzyw szklankę wrzącej wody,osolić,dodać pieprzu i papryki,dusić pod przykryciem.Do miękkich warzyw dodać rozmieszany w 2 łyżkach wody koncentrat,wymieszać,zagotować.Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody,odcedzić.Wyłożyć makaron do naczynia z sosem,wymieszać.Boczek pokrajany w słupki stopić,dodać na końcu do potrawy,wymieszać,posypać zieleniną.