Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Kluski z kiełbaską

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Szybkie kluseczki z kiełbaską i cebulką

Kluski z kiełbaską

Składniki:

Kluski z kiełbaską

 

Sposób przygotowania:

Kluski z kiełbaską
Ugotowane ziemniaki, przepuścić przez maszynkę.
Do ziemniaków dodać obie mąki i jajko, zagnieść ciasto.
Nożem odcinać krążki grubości 2 cm.
Spłaszczać je w dłoniach, na środku kłaść kiełbasę zmieloną.
Ciasto dokładnie zlepiać formując podłużne kluski.
Kluski kłaść partiami do osolonej wrzącej wody.
Gotować 5 minut od wypłynięcia.
Kluski wyjmować łyżką cedzakową na talerze i posypać zrumienioną cebulką z tłuszczem.
Nie dodajemy żadnych przypraw do zmielonej kiełbasy.