motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pierogi z mąki pełnoziarnistej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciemne pierogi z dodatkiem jabłka przygotowane z mąki pełnoziarnistej. Podajemy jako samodzielne danie.

Pierogi z mąki pełnoziarnistej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z mąki pełnoziarnistej

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mąki pełnoziarnistej
Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy ciasto. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wyrobione ciasto wałkujemy.

Szklanką wykrawamy kółka. Na każde dajemy jabłka i nakrywamy drugim kółkiem. Sklejamy widelcem.

Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut od wypłynięcia.

Ugotowane pierogi odcedzamy i dajemy na talerz.
Kluski z mąki pełnoziarnistej
Wszystkie przygotowane składniki na ciasto dajemy do miski
Kluski z mąki pełnoziarnistej
Wyrobione ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka
Kluski z mąki pełnoziarnistej
Na każde kółko dajemy jabłka i przykrywamy drugim
Kluski z mąki pełnoziarnistej
Wodę gotujemy dodajemy sól. Wrzucamy pierogi i gotujemy