Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kluski z ryżowej mąki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kluseczki podawać do zup i sosów

Kluski z ryżowej mąki

Składniki:

Kluski z ryżowej mąki

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z ryżowej mąki
Do garnka wlać wodę, dodać szczyptę soli, zagotować. Do gotującej się wody wsypać mąkę, ciągle mieszając drewnianą łyżka. Po chwili zdjąć z ognia , wystudzić. Do zimnego ciasta wbijać kolejno jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. W garnku zagotować wodę, osolić. Metalową łyżką nabierać porcje ciasta i wkładać je do wrzącej wody, gotować przez kilka minut. Ugotowane wyjąć łyżką cedzakową.

Tagi:

jajko jajka