halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kluski z tartej bułki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kluseczki można podać z sosem np pieczarkowym.

Kluski z tartej bułki

Składniki:

Kluski z tartej bułki

 

Sposób przygotowania:

Kluski z tartej bułki
Jajka wybić do miseczki . Zmiksować ze szczyptą soli , pieprzem do smaku oraz imbirem.Następnie dodać i tartą bułkę oraz przesianą mąka ziemniaczaną. Wymieszać dokładnie.Na dużej patelni rozgrzać olej i łyżeczką kłaść nie duże kluseczki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyłożyć na papierowy ręcznik , osuszyć z oleju. Najlepsze są kluseczki podane na gorąco.

Tagi:

jajko tarta jajka