Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Knedel serowo-kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przygotowywanie kopytek , knedli czy leniwych w ilościach hurtowych dla dwójki prawie dorosłych wnuków to nie jest moje marzenie.

Knedel serowo-kokosowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Knedel serowo-kokosowy

 

 

Sposób przygotowania:

Knedel serowo-kokosowy
Wiórki kokosowe zmielić na mączkę kokosową - dodać jajkę i zmiksować.Zmielić ser w robocie ( lub malakserze). Połączyć  szczyptę soli, mąkę , ser z masą kokosowo-jajeczną. Wyrobić na sprężystą masę. Ciasto wyłożyć na folię spożywczą . Zwinąć za pomocą folii w rulon . Zawinąć folią dokładnie .( można robić 1 duży lub np. 3-4 mniejsze knedle). Gotować na parze 45 minut na małym gazie *. Na sucha patelnię wsypać bułkę tartą i zrumienić mieszając. Dołożyć masło, a potem cukier trzcinowy. Zamieszać. Ugotowany knedel wyjąć i odwinąć z folii. Pokroić w plastry. Z nektarynek usunąć pestki i pokroić je w plastry. Podawać plastry knedla polane masłem z bułką i cukrem , obkładając nektarynkami.* Sprawdzamy czy jest gotowy wbijając przez folię na środku knedla patyczek do ciasta - jak jest suchy to knedel jest ugotowany. 
Knedel serowo-kokosowy
Zagnieść ciasto z sera -jajek-mączki kokosowej i mąki zwykłej
Knedel serowo-kokosowy
Podzielic ciasto na 2-3 porcje i zawinąć każdą w folię a potem ugotować na parze
Knedel serowo-kokosowy
Ugotowane knedle rozwinąć i pokroić w plastry
Knedel serowo-kokosowy
Zrumienić bułkę tartą na suchej patelni-dodać masło i brązowy cukier