kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Knedelki z twarogu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ser utrzeć w donicy lub zemleć, dodać stopioną margarynę i utrzeć, dodając po jednym żółtku.

Knedelki z twarogu

Składniki:

Knedelki z twarogu

 

Sposób przygotowania:

Knedelki z twarogu
Ser utrzeć w donicy lub zemleć, dodać stopioną margarynę i utrzeć, dodając po jednym żółtku. Wsypać mączkę ziemniaczaną i przesianą tartą bułkę, wymieszać. Dodać ubitą pianę. Z przygotowanej masy formować okrągłe knedle, w każdym wycisnąć palcem wgłębienie. Gotować, wrzucając do wrzącej, osolonej wody. Po odcedzeniu podawać polane śmietaną, z dodatkiem surówki lub na słodko - z sokami owocowymi lub świeżym owocami.

Tagi:

sery tarta ser