polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Knedle ptysiowo-śliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Knedle ptysiowo-śliwkowe, pyszne

Knedle ptysiowo-śliwkowe

Składniki:

Knedle ptysiowo-śliwkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle ptysiowo-śliwkowe
Zagotować mleko ze szczyptą soli. Stale mieszając, wsypywać 40 dag maki. Odstawić do ostygnięcia. Po czym dodać pozostałą mąkę i jajka. Wymieszać. Owoce wydrylować. Ciasto rozwałkować. Pokroić na kwadraty, na każdym kawałku ułożyć po śliwce, ukształtować knedle. Włożyć do wrzącej wody na 10 minut. Odsączyć. Posypać cukrem.