kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Knedle ruskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ziemniaki ugotować i zemleć w maszynce, dodać przesmażoną cebulę, trochę majeranku, roztarty twaróg, jaja, mąkę, kaszę mannę i pieprz.

Knedle ruskie

Składniki:

Knedle ruskie

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle ruskie
Ziemniaki ugotować i zemleć w maszynce, dodać przesmażoną cebulę, trochę majeranku, roztarty twaróg, jaja, mąkę, kaszę mannę i pieprz. Ciasto dokładnie wyrobić, formować kule i gotować w słonej wodzie. Po wyjęciu z wody posypać tartą bułką i opiekać na tłuszczu. Można podawać z surówkami lub gotowaną kapustą.