misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Knedle serowo – pomidorowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Knedle w proszku i parmezan wymieszać z zimną wodą, odstawić na 10 minut...

Knedle serowo – pomidorowe

Składniki:

Knedle serowo – pomidorowe

 

  • knedle w proszku 60 g
  • parmezan tarty 25 g
  • woda 125 ml
  • pomidorki koktajlowe 3 szt
  • orzeszki piniowe 1 łyżeczka
  • zielona sałata 50 g
  • ocet winny 1 i 1/2 łyżki
  • olej z kukurydzy 2 łyżeczki
  • listki bazylii kilka
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

Sposób przygotowania:

Knedle serowo – pomidorowe
Knedle w proszku i parmezan wymieszać z zimną wodą, odstawić na 10 minut. Pomidory umyć, osuszyć. Z przygotowanego ciasta uformować 3 knedle. W środku umieścić po jednym pomidorku. Dokładnie zalepić. Knedle gotować 20 minut w osolonej wodzie na małym ogniu. Orzeszki piniowe zrumienić na suchej patelni. Sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Ocet wymieszać z solą i pieprzem. Dodać olej, sosem polać sałatę, wymieszać. Podawać z knedelkami. Danie udekorować listkami bazylii.