Sposób przygotowania:
Knedle z jabłkiem i cynamonem
Ugotowane i ostudzone ziemniaki przetrzyj przez praskę wraz z białym serem po czym dodaj do nich jajka, mąkę i szczyptę cukru, całość dokładnie wyrób.
Jabłka obierz i za pomocą specjalnej łyżki wykrawaj z nich kulki.
Z wyrobionego ciasta odrywaj niewielkie porcje i nadziewaj je jabłkami obtoczonymi w cukrze i cynamonie.
Gotowe knedle formuj w kulkę i gotuj w nieosolonej wodzie do momentu aż wypłyną, podawaj z masłem.
Jabłka obierz i za pomocą specjalnej łyżki wykrawaj z nich kulki.
Z wyrobionego ciasta odrywaj niewielkie porcje i nadziewaj je jabłkami obtoczonymi w cukrze i cynamonie.
Gotowe knedle formuj w kulkę i gotuj w nieosolonej wodzie do momentu aż wypłyną, podawaj z masłem.
SylaUla
Jagodowa