Sposób przygotowania:
Stir Fry z kurczakiem i dynią
Na początek przygotowujemy sobie wszystkie warzywa. Cebulę kroimy w piórka, paprykę chilli i zieloną w paseczki, a dynie w niezbyt duża kostkę. Mięso z kurczaka kroimy w cieniutkie paseczki.
W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, pieprz syczuański i chili i smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso, wlewamy sos rybny i sojowy i cały czas mieszając smażymy około 3 minut.
W następnej kolejności dodajemy dynie – smażymy 3 minuty i na sam koniec dodajemy paprykę smażymy 1-2 minuty lub do momentu kiedy uznamy dynie za miękką ( my lubimy taką na ząb ).
Kurczaka serwujemy od razu, z ryżem jaśminowym, smacznego.
W woku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, pieprz syczuański i chili i smażymy 1 minutę. Dodajemy mięso, wlewamy sos rybny i sojowy i cały czas mieszając smażymy około 3 minut.
W następnej kolejności dodajemy dynie – smażymy 3 minuty i na sam koniec dodajemy paprykę smażymy 1-2 minuty lub do momentu kiedy uznamy dynie za miękką ( my lubimy taką na ząb ).
Kurczaka serwujemy od razu, z ryżem jaśminowym, smacznego.
Magdalena88
SylaUla