Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Knedle z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Idealna propozycja na smaczny, bezmięsny obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować. Polecam gorąco!

Knedle z jagodami

Składniki:

Knedle z jagodami

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle z jagodami
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Odcedź i przeciśnij przez praskę. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj przestudzone ziemniaki oraz jajko. Zagnieć ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkuj i pokrój na kwadraty o boku 5 cm. Na środek nałóż porcję jagód. Zlep brzegi i uformuj okrągłe kule. Knedle wrzuć do gotującej się, osolonej wody i gotuj 5 minut od momentu wypłynięcia. Śmietanę dokładnie wymieszaj z cukrem. Ugotowane knedle wyłóż na talerz i polej śmietaną.