SUPERPRZEPIS

Knedle z kapustą i mięsem

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Knedle z kapustą i mięsem Więcej zdjęć (3)

Można też knedle przygotować z innym nadzieniem

Składniki:

Knedle z kapustą i mięsem

 

Sposób przygotowania:

Knedle z kapustą i mięsem
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować, zemleć i połączyć z mąką.
Kapustę i mięso ugotować, zemleć, następnie doprawić solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej formować okrągłe knedle, napełnić je nadzieniem z mięsa i kapusty i gotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Słoninę stopić i przesmażyć z cebulą.
Ugotowane knedle podawać polane cebulką z tłuszczem.
Knedle z kapustą i mięsem
z podanych składników ciasta, zostało zagniecione ciasto ziemniaczane
Knedle z kapustą i mięsem
knedle zostały nadziane farszem z kapusty i mięsa i ugotowane