Sposób przygotowania:
Knedle z kapustą i mięsem
Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować, zemleć i połączyć z mąką.
Kapustę i mięso ugotować, zemleć, następnie doprawić solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej formować okrągłe knedle, napełnić je nadzieniem z mięsa i kapusty i gotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Słoninę stopić i przesmażyć z cebulą.
Ugotowane knedle podawać polane cebulką z tłuszczem.
Kapustę i mięso ugotować, zemleć, następnie doprawić solą i pieprzem.
Z masy ziemniaczanej formować okrągłe knedle, napełnić je nadzieniem z mięsa i kapusty i gotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Słoninę stopić i przesmażyć z cebulą.
Ugotowane knedle podawać polane cebulką z tłuszczem.