Sposób przygotowania:
Knedle z pieczarkami
Bułki kroimy na niedużej wielkości kawałki. Zalewamy je wymieszanym w mleku jajem. Odstawiamy do momentu aż wchłoną mleko i napęcznieją. Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą oczyszczamy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy drobno. Cebulę rumienimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy do niej pieczarki i lekko podsmażamy.Do namoczonej bułki dodajemy pieczarki, mąkę pszenna i przyprawiamy do smaku. Wyrabiamy masę. Odstawiamy ją na 10 minut. Formułujemy z niej kulki i delikatnie obtaczamy w mące. Gdy ciasto będzie się trzymać trochę rąk, dlatego robiąc kulki najlepiej ręce co chwilę oprószać mąką.Kulki wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy do 20 minut. Podajemy do sosów i mięs.