Sposób przygotowania:
Knedliki z gruszkami
Gruszki obieramy,odrzucamy gniazda nasienne,kroimy w kostkę i zagotowujemy w małej ilości wody z dodatkiem skórki cytrynowej i cukrem. Wyjmujemy i osączamy na sicie. Mielimy ziemniaki,łączymy z kleikiem ryżowym (grysikiem), mąką,jajkami, szczyptą soli i cynamonu,na koniec formujemy kule i lekko spłaszczamy, nadziewamy cząstkami owocu i formujemy knedliki(łatwiej formować knedliki, gdy ręce są wilgotne). Wrzucamy na osoloną,gotującą sie wodę i gotujemy ok.15 minut. Mieszamy cukier puder z mielonymi orzechami,obtaczamy w nim gorące knedliki i podajemy na gorąco. Warto podać do tego jeszcze bitą śmietanę, wtedy to naprawdę ambrozja. Smacznego.
Pyza
msewka
I ja! I ja! I ja! A jeszcze bardziej chcę knedlika!
A.B.
Pyza
Jesteś okrutna, nie pokazać takich pyszności?!
A.B.
moja wina,ale złośliwość przedmiotów martwych-padły baterie w aparacie,zostało mi tylko zdjęcie gruszek
Natala1210
Sarenka
Termar
Termar
Termar
Hmmm niech się dzieje co chce dodałam łychę masła do ciasta.... już woda się gotuje... czyli za 15 - 17 minut będę wiedziała czy masło do ciasta, czy do polania
Termar