Kneidlech

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Mace namoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć do miski i rozbić widelcem. Cebulę obrać,

Kneidlech

Składniki:

Kneidlech

 

Sposób przygotowania:

Kneidlech
Mace namoczyć w ciepłej wodzie, przełożyć do miski i rozbić widelcem. Cebulę obrać, posiekać i smażyć na tłuszczu aż będzie rumiana. Połączyć z macą, doprawiając do smaku solą, pieprzem i imbirem. Do masy wbić jajko i wsypać mąkę, a następnie delikatnie wyrobić ciasto tak, by było sztywne i elastyczne. Zagotować 2 l wody. Formować kulki wielkości kasztana, wrzucić do wrzątku i na niewielkim ogniu gotować 30 min. Podawać z gulaszem.

Tagi:

jajko jajka