Sposób przygotowania:
Kociołek AgiPrzygotowanie mięsa:
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w grubą kostkę. Nacieramy przyprawą do mięsa, czosnkiem granulowanym i wegetą do smaku. Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oleju podsmażamy kawałki mięsa.
Przygotowanie pieczarek:
Pieczarki oczyszczamy. Kroimy na pół lub w ćwiartki. Cebulę obieramy. Kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju. Dajemy najpierw posiekaną cebulę i chwilę mieszając szklimy na małym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy razem mieszając do momentu aż z pieczarek odparuje woda.
Przygotowanie papryki:
Umytą paprykę przekrawamy na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w dość grube pół plasterki.
Przyrządzanie dania:
Do gorącego bulionu drobiowego dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodajemy podsmażone mięso i podduszone pieczarki z cebulką. Dusimy pod przykryciem ok. 20 min. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę a potem przecier pomidorowy. Dusimy aż wszystko będzie miękkie. Osączamy kukurydzą na sicie z zalewy. Przelewamy kukurydzę zimną wodą. Dodajemy do garnka i zagotowujemy wszystko razem. Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem, lubczykiem do smaku.
SylaUla
Agnieszka Rec
robaczek
Agnieszka Rec
Pozdrawiam serdecznie :)