Sposób przygotowania:
kociołek mięsno-warzywny
Kiełbasę pokroić na plasterki a szynkę w kostkę.Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski.Czosnek obrać i drobno posiekać.Żeberka umyć,osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć solą i pieprzem, podsmaży na suchej patelni, dodać czosnek i kminek, przykryć i chwile razem dusi.Dodać paprykę, kielbasę i szynke.Całość podlać rosołem.Wszystko dusić razem do odparowania.Doprawić majerankiem, drobno pokrojoną chilli, solą i pieprzem, zalac winem.Danie przełożyć do żaroodpornego naczynia i włożyc do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 2 godziny.Podawać ze świeżym pieczywem lub z ziemniakami z wody, zależy kto co lubi.