Sposób przygotowania:
Kociołek rozmaitości
Przygotuj patelnię. Rozgrzej na niej olej i podsmaż na rumiano kawałki mięsa. Następnie przełóż je do garnka. Na tej samem patelni zeszklij pokrojoną w krążki cebulę. Dodaj do mięsa. Do garnka wlej niedużą ilość wody i duś razem pod przykryciem. Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne. Pokrój ją w paseczki. Pieczarki umyj, a większe pokrój. Na ciągle tej samej patelni obsmaż pieczarki i zdejmij z patelni. Potem paprykę i pokrojonego selera. Ziemniaki obierz i pokrój w dużą kostkę. Dodaj je wraz z pieczarkami, papryką i selerem do garnka. Duś ok. 30 min. Kiedy mięso będzie zupełnie miękkie przypraw do smaku solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Posyp zieleniną.