Jadwiga Górka

Jadwiga Górka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Kociołek węgierski z papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawa, jakiej jeszcze nigdy w życiu nie jadłam, ale przypuszczam, że musi być naprawdę dobra.

Kociołek węgierski z papryką

Składniki:

Kociołek węgierski z papryką

 

Sposób przygotowania:

Kociołek węgierski z papryką
Kapustę pokroić. Resztę warzyw obrać, oczyścić. Cebulę posiekać, paprykę i marchew pokroić w kostkę. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, marchew i przyprawy (bez listków), smażyć, mieszając, około minuty. Dodać kapustę, podsmażyć, wlać dwie i pół szklanki wody, dodać pomidory i listki laurowe. Przykryć, dusić trzydzieści pięć minut. Po tym czasie dołożyć ziemniaki i paprykę. Gotować następne 15-20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

zioła papryka