kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Kociołek z kapustą, papryką i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moja własna fuzja leczo i bigosu z młodej kapusty. Warzywny kociołek pełen pysznych i zdrowych sezonowych warzyw, okraszony mielonym mięsem.

Kociołek z kapustą, papryką i cukinią

Składniki:

Kociołek z kapustą, papryką i cukinią

 

  • 500g mięsa mielonego
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 czerwone papryki
  • cukinia
  • mała główka młodej kapusty
  • 3 pokrojone pomidory bez skórki lub zamiennie puszka gotowych pomidorów
  • oliwa do smażenia
  • dwie średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5l bulionu
  • sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk

Sposób przygotowania:

Kociołek z kapustą, papryką i cukinią
Na 2 łyżkach oliwy szklimy wyciśnięty czosnek i drobno poszatkowaną cebulkę. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy sola, pieprzem i słodką papryką. Szatkujemy dowolnie kapustę, rzodkiewkę, papryki i cukinię. Warzywa dodajemy do mięsa razem z pomidorami. Podlewamy bulionem i dusimy przez około 10-15 minut. Doprawiamy do smaku lubczykiem. Serwujemy z ryżem posypane świeżą zieleniną.