Sposób przygotowania:
Smaczny kociołek kapusciany
W garnku z woda gotujemy kapustę kiszoną .Gotujemy ok 25 min . Dodajemy bulion warzywny i dolewamy wody do garnka .Zagotowujemy .Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka ,ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę Dodajemy liść laurowy ,starta marchewkę ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotujemy .Cebule obieramy i siekamy ,pieczarki obieramy i kroimy w plasterki ,bekon ,kiełbasę kroimy w kosteczkę Na patelni na maśle podsmażamy posiekana cebulę z pokrojonym bekonem ,kiełbasa i pieczarkami .Po podsmażeniu dodajemy łyżke papryki słodkiej ,mieszamy .dodajemy łyżkę mąki i mieszamy dolewając bulion . zagotowujemy i dodajemy do garnka z kapustą i ziemniakami ,Mieszamy i gotujemy .Dodajemy garść makaronu .Zagotowujemy Doprawiamy pieprzem ,solą i zaprawiamy śmietaną .