sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kokardki w sosie szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Szybki i smaczny posiłek.

Kokardki w sosie szpinakowym

Składniki:

Kokardki w sosie szpinakowym

 

Sposób przygotowania:

Kokardki w sosie szpinakowym
Szpinak myjemy, kroimy w dużą kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę, dodajemy szpinak i podsmażamy 3 minuty. Następnie dodajemy śmietanę, sól, pieprz. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku. Całość podgrzewamy 5 minut. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do szpinaku. Całość podgrzewamy 2 minuty. Przekładamy na miseczki i dekorujemy bazylią. Smacznego