Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kokardki z brokułami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kokardki z brokułami i fetą

Kokardki z brokułami i fetą

Składniki:

Kokardki z brokułami i fetą

 

  • 30 dag różyczek brokułów
  • 10 dag sera feta, pokrojonego w małą kostkę
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 40 dag makaronu kokardki
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kokardki z brokułami i fetą

Aby przygotować pyszne kokardki z brokułami i fetą należy brokuły ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Na maśle smażyć czosnek z brokułami przez 3 minuty. Wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, zagotować. Następnie dodać ser feta, wymieszać, zdjąć z ognia. Makaron ugotować al dente, podawać z sosem.