Sposób przygotowania:
Kokardki z łososiem
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Cebule obieramy, myjemy i kroimy w pióra, podsmażamy na odrobinie oleju razem z obranym i posiekanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie kroimy na cząstki i dorzucamy na patelnię. Dusimy parę minut i dorzucamy ugotowany makaron, oliwki i parmezan. Wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Nakładamy na talerze i dodajemy łososia pokrojonego na kawałki, skropionego sokiem z cytryny i posypujemy skórką startą z cytryny
Cebule obieramy, myjemy i kroimy w pióra, podsmażamy na odrobinie oleju razem z obranym i posiekanym czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, następnie kroimy na cząstki i dorzucamy na patelnię. Dusimy parę minut i dorzucamy ugotowany makaron, oliwki i parmezan. Wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Nakładamy na talerze i dodajemy łososia pokrojonego na kawałki, skropionego sokiem z cytryny i posypujemy skórką startą z cytryny