Sposób przygotowania:
Kokos po Świdnicku
Masa:
śmietanę, wiórki Świdnicki i 1/2 szklanki cukru zagotować, ostudzić i dodać pianę z 5 białek.
Ciasto:
Świdnicki proszek do pieczenia, margarynę, mąkę,1/2 szklanki cukru i żółtka zagnieść i odstawić na pół godziny do lodówki. 3/4 ciasta rozłożyć na przygotowanej blasze, i pokryć masą. Pozostałą część ciasta zetrzeć na wierzch. Piec ok. 50 min. w temp 170 stopni, tak, aby ciasto na wierzchu przyrumieniło się.
śmietanę, wiórki Świdnicki i 1/2 szklanki cukru zagotować, ostudzić i dodać pianę z 5 białek.
Ciasto:
Świdnicki proszek do pieczenia, margarynę, mąkę,1/2 szklanki cukru i żółtka zagnieść i odstawić na pół godziny do lodówki. 3/4 ciasta rozłożyć na przygotowanej blasze, i pokryć masą. Pozostałą część ciasta zetrzeć na wierzch. Piec ok. 50 min. w temp 170 stopni, tak, aby ciasto na wierzchu przyrumieniło się.
darek112