Sposób przygotowania:
Kokosanka
Margarynę utrzeć z cukrem na puch.Kolejno wbijać po jednym jajku i miksować tak aby składniki dokładnie się połączyły.
Mąkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia.Porcjami dodawać do masy mąkę oraz mleko kokosowe.Gdy składniki będę wymieszane wlać malibu i jeszcze raz dokładnie zmiksować.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy babkowej.Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 40 min.Gdy ciasto będzie gotowe,przestudzić je,po czym wyciągnąć z foremki.
Czekoladę i śmietankę roztopić w rondelku.ostudzić.Tak przygotowaną polewą oblać babkę,wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
Mąkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia.Porcjami dodawać do masy mąkę oraz mleko kokosowe.Gdy składniki będę wymieszane wlać malibu i jeszcze raz dokładnie zmiksować.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy babkowej.Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez 40 min.Gdy ciasto będzie gotowe,przestudzić je,po czym wyciągnąć z foremki.
Czekoladę i śmietankę roztopić w rondelku.ostudzić.Tak przygotowaną polewą oblać babkę,wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
msewka
Może Twoja kokosanka zagości na wielkanocnym stole? Czy mogę prosić o podanie wymiarów formy, jakiej użyłaś do wypieku?