Sposób przygotowania:
Kokosanki
Palmę z cukrem wkładamy do metalowej miski, którą stawiamy na garnku z wrzącą wodą. Czasami mieszamy aż Palma się rozpuści. Gdy przestygnie dodajemy kolejno jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i miód. Przy dodawaniu tych składników cały czas mieszamy ciasto. Jednolitą masę wylewamy na blachę, wcześniej wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut. Gdy ciasto się upiecze, wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.
W tym czasie przygotowujemy polewę:
Kostkę Palmy rozpuszczamy z cukrem pudrem. Dodajemy mleko, kakao. Wszystko mieszamy w rondelku na małym ogniu. Pilnujemy by nie zagotować.
Polewę lekko przestudzamy.
Ostudzone ciasto kroimy w kostkę i moczymy w przygotowanej polewie. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na papier do wyschnięcia.
Smacznego :)
W tym czasie przygotowujemy polewę:
Kostkę Palmy rozpuszczamy z cukrem pudrem. Dodajemy mleko, kakao. Wszystko mieszamy w rondelku na małym ogniu. Pilnujemy by nie zagotować.
Polewę lekko przestudzamy.
Ostudzone ciasto kroimy w kostkę i moczymy w przygotowanej polewie. Na koniec posypujemy wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na papier do wyschnięcia.
Smacznego :)