Sposób przygotowania:
Kokosanki
Ciasto: Ucieramy żółtka z cukrem pudrem, dodajemy ubitą pianę z białek.
Dosypujemy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. przez ok 30 minut. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Przyrządzamy polewę: Rozpuszczamy margarynę w wodzie, dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz kakao. Gotujemy ok 3 min. na bardzo małym ogniu. Dobrze mieszamy i moczymy w niej kostki, które trzymamy na widelcu. Na koniec obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Dosypujemy mąkę, mieszamy z proszkiem do pieczenia. Całość wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. przez ok 30 minut. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Przyrządzamy polewę: Rozpuszczamy margarynę w wodzie, dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz kakao. Gotujemy ok 3 min. na bardzo małym ogniu. Dobrze mieszamy i moczymy w niej kostki, które trzymamy na widelcu. Na koniec obtaczamy w wiórkach kokosowych.