Sposób przygotowania:
Kokosanki z miodem
Przygotowujemy ciasto. Jajka wybijamy i ubijamy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy miód i drobno pokrojone masło a następnie mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i mleko. Łączymy składniki i wylewamyna przygotowaną dużą blaszkę. Pieczemy do suchego patyczka ok 20 min w 180 stopniach.
Ciasto studzimy i kroimy w mniejszą w kostkę. Składniki polewy dobrze podgrzewamy ale nie doprowadzamy do gotowania. Mieszamy do połączenia się składników. Kostki ciasta maczamy w polewie i obtaczamy we wiórkach kokosowych.
Ciasto studzimy i kroimy w mniejszą w kostkę. Składniki polewy dobrze podgrzewamy ale nie doprowadzamy do gotowania. Mieszamy do połączenia się składników. Kostki ciasta maczamy w polewie i obtaczamy we wiórkach kokosowych.