alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kokosiaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastka na bazie wiórków kokosowych

Kokosiaki

Składniki:

Kokosiaki

 

  • 310 ml mleka 3,6%
  • 8 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 3 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 jajka
  • pół szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Kokosiaki
Wymieszać mleko z miodem. Zagotować. Osobno wymieszać sypkie składniki. Ostrożnie wlewać do nich mleko. Jajka roztrzepać. Dodać. Masę porozlewać do natłuszczonych foremek. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut.

Tagi:

jajko jajka