Sposób przygotowania:
Kokosowa babka z czekoladą
Brązowy cukier miksować z olejem przez ok. 5 minut. Następnie dodawać do tego po jednym jajku i za każdym razem dokładnie utrzeć. Ubijać jeszcze kilka minut, aż masa zgęstniej. Do gęstej emulsji dodawać na przemian po trochu mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, mleka i wiórków kokosowych, cały czas ucierać. Z pomarańczy zetrzeć skórkę, czekoladę dość drobno posiekać. Skórkę pomarańczową i czekoladę dodać do ciasta, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki (ja przełożyłam do małej keksówki i 8 foremek do muffinek). Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Ciasto piec "do suchego patyczka" (muffinki piekłam ok. 30 minut, a dużą babkę ok. 70 minut). Upieczoną babkę ostudzić, można ją dodatkowo polukrować.
misia5
Beatris
To dzięki dziewczynom (przy okazji bardzo Im dziękuję), które wspomniały mi o darmowym programie do poprawiania zdjęć:) Teraz mogę je przede wszystkim rozjaśnić, bo niestety moim aparatem ciężko zrobić naprawdę ładne...
Bardzo proszę, częstuj się, jeszcze kawałek został:)
zewa
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Misia. Zdjęcie piękne i oby tak dalej :) BRAWO :)
Beatris
Bardzo dziękuję:):):):)
Netka
edytaha