Sposób przygotowania:
Bardzo kokosowa babka z wisniami.
Wisnie dobrze odsaczyc z kompotu /na durszlaku/ , wymieszac z 2 lyzkami maki pszennej i odstawic. Foremke wysmarowac maslem i wysypac tarta bulka. Wlaczyc piekarnik / u mnie elektryczny / na 175°. W wysokiej misce utrzec maslo z cukrem, cukrem waniliowym, skorka cytrynowa i szczypta soli. Dodawac stopniowo jajka , make ziemniaczana , pozostala make pszenna, wiorki kokosowe , proszek do pieczenia i 3/4 mleczka kokosowego / pozostale 25ml pozostawic do lukru /. Na koncu delikatnie wymieszac ciasto z wisniami i przelozyc do wysmarowanej foremki. Piec 55min na srodkowej szynie. Po upieczeniu pozostawic ciasto jeszcze 10 min w foremce i w tym czasie przygotowac lukier rozcierajac cukier puder z sokiem cytrynowym, pozostalym mleczkiem kokosowym i kompotem. Ciasto wyjac z formy i jeszcze gorace posmarowac lukrem.
wedith1
czarownica
luna
ewala
eli_555
misia53
pusieczek2@wp.pl