Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kokosowa kasza manna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać z bitą śmietaną jako deser

Kokosowa kasza manna

Składniki:

Kokosowa kasza manna

 

  • 6-7 łyżek kasza manna,
  • 2 szklanki mleko,
  • 1 szklanka woda,
  • 6 łyżek cukier,
  • 4 łyżki wiórki kokosowe,
  • 1 łyżka masło,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Kokosowa kasza manna
Do garnka wlać mleko i wodę, wsypać cukier i cukier waniliowy, zagotować. Ciągle mieszając wsypać kaszę mannę i gotować około 10 minut. Następnie dodać masło, wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Kaszkę wyłożyć do salaterek, wystudzić.