Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pasta z makreli z serami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna pasta z makreli z serami

Pasta z makreli z serami

Składniki:

Pasta z makreli z serami

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 jajka
  • 10 dag twarogu
  • 10 dag sera żółtego.
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z serami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Ser biały zmielić lub rozkruszyć widelcem. Makrele obrać z ości. Jajka rozgnieść widelcem, dodać makrele i sery i rozgniatać dalej, dodać majonez i jeszcze rozgniatać. Przyprawić sola i pieprzem do smaku. Szczypiorek drobno posiekać, dodać do pasty i wszystko wymieszać.