Sposób przygotowania:
Kokosowe kuleczki
25 dag margaryny razem z 1/3 szklanki cukru oraz cukrem wanilinowymutrzeć na jednolitą, gładką masę. Po chwili wbić do tego jedno żółtko i dobrze całość wymieszać. Herbatniki pomoczyć w mleku, a później drobno pokruszyć. Pokruszone herbatniki dodać do zrobionej jednolitej masy i dobrze wymieszać. W następnej kolejności dodać do tego cztery łyżki kakao oraz 1 łyżeczkę wódki lub spirytusu i całość bardzo dobrze wymieszać. Dobrze wymieszaną masę odłożyć na około jedną godzinę do lodówki. Po upłynięciu tego czasu masę wyciągnąć z lodówki, a następnie formować z niej nieduże kuleczki i do środka każdej z nich powkładać po jednym orzechu laskowym. Na sam koniec kuleczki obtoczyć w dość dużej ilości wiórek kokosowych. Smacznego!