Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki o smaku kokosowym z musem z gruszek i cynamonem to jedne z lepszych jakie przygotowałam. Polecam.

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem

Składniki:

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem

Ciasto naleśnikowe

Farsz

  • 1 kg gruszek po obraniu
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 2 łyżki wody

dodatkowo

  • opcjonalnie cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem

Ciasto:

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować

Jajka z cukrem waniliowym zmiksować.

Następnie dodać mleko kokosowe, wodę, obie mąki, sól i oliwę i ponownie zmiksować. Odłożyć na pół godziny żeby odpoczęło.

ETAP 2:

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem
Mus z gruszek wymieszać z cukrem i cynamonem

Obrane gruszki pokroić na kawałki, wsypać do rondla, wlać 2 łyżki wody, przykryć i rozgotować.

Dodać cukier waniliowy, cynamon, wymieszać. ( gdy gruszki są mało słodkie dosłodzić cukrem lub miodem)

ETAP 3:

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem
Naleśniki smażyć bez tłuszczu na patelni teflonowej

Z przygotowanego ciasta usmażyć cienkie naleśniki.

ETAP 4:

Kokosowe naleśniki z gruszkami i cynamonem
Usmażone naleśniki przełożyć marmoladą z gruszek

Posmarować musem gruszkowym i złożyć w koperty.

Po wierzchu można oprószyć cukrem pudrem.